Christian Eriksen heeft zijn zinnen gezet op een transfer naar Borussia Dortmund. “Ja, dat is wel een club waar ik zou willen spelen”, zegt hij tegenover NUsport. “Ik denk dat ik daar goed pas. Ze spelen aanvallend, mooi voetbal, zoals ik dat ook graag wil. En ze doen mee om de prijzen.” De aanvallende middenvelder heeft nog een éénjarig contract bij Ajax en wil graag de overstap maken naar het buitenland.

De Duitse Champions League finalist heeft zich al bij Ajax gemeld om te onderhandelen over de transfersom. “Zelf heb ik nog met niemand gesproken. Ik geloof wel dat Ajax en Dortmund al met mijn zaakwaarnemer contact hebben gehad over de belangstelling. Ik wacht het dus rustig af.” Dortmund ziet deze zomer spelmaker Mario Götze naar Bayern München vertrekken en ziet in Eriksen een ideale opvolger.

De Deen vind de stap naar Duitsland ook positief. “Een paar jaar geleden zag ik Duitsland niet als optie, maar het niveau is daar omhoog gegaan. Het zegt veel dat er twee Duitse clubs in de Champions League-finale staan. Het zou best kunnen dat de Bundesliga nu de sterkste competitie is. Het liefst heb ik zo spoedig mogelijk duidelijkheid. Dat is voor mij en Ajax het beste.”  

Reageren op dit bericht