Hakim Ziyech

Europees gemis Ajax: “Je zag Ziyech groeien, ook qua inhoud en overgave”

Feyenoord hield gisteren de Nederlandse eer hoog in Europa. De Rotterdammers speelden voor het eerst in 15 jaar weer eens Champions League-voetbal. De kampioen verloor thuis met 0-4 van Manchester City. Ajax en PSV spelen al geen Europees meer. En dat is jammer voor de ontwikkeling van de Ajax-spelers.

Ruben Schaken, de voormalige Feyenoorder speelde vaker niet dan wel in Europees verband, heeft een uitleg. “Ziyech heeft dat vorig jaar in de Europa League natuurlijk prachtig ervaren. Je zag hem groeien, ook qua inhoud en overgave. Dát is ontwikkeling”, zegt Schaken in het Algemeen Dagblad.

Zelf werd Schaken met Feyenoord in de voorronde Europa League uitgeschakeld door AA Gent. Het begin van vijf(!) seizoenen achter elkaar geen uitjes naar andere Europese clubs. “De uitschakeling dreunde drie maanden na in mijn hoofd. Dat zal voor Ziyech en Van Ginkel ook gelden”, denkt Schaken.

Toch zullen beide spelers door moeten vechten. “Er kan een moment komen dat de frustratie het gaat winnen. Maar juist in zo’n seizoen kun je laten zien dat je mentaal uit het juiste hout bent gesneden. Vlammen, dat zien de grote clubs in Europa dan ook”, aldus de ex-international.

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:
Algemeen Dagblad

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.