Amsterdam ArenA

Ex-Ajacied Daniel Cruz enthousiast over Orejuela: “Snoeihard en snel als verdediger”

Daniel Cruz was de eerste Colombiaan in dienst bij Ajax. In Amsterdam kwam de nu 36-jarige ex-Ajacied, vanwege veel blessureleed, niet verder dan dertien competitiewedstrijden en twee goals. In België kwam Cruz wel veel tot spelen toe en won hij, als aanvoerder met Germinal Beerschot, in 2005 de Belgische beker.

Tegenwoordig woont hij in Cali, een stad in zijn geboorteland. Daar werkt hij met de Colombiaanse voetbaljeugd. Cruz heeft de huidige twee Colombiaanse Ajacieden Mateao Cassierra en Luis Orejuela zien schitteren in eigen land. “Mateo was hier echt heel goed, maar bij Ajax komt hij moeilijk aan de bak”, zegt Cruz tegen Voetbal International. “Hij is misschien niet het type speler voor Ajax. Cassierra is een spits die ruimte nodig heeft en bij Ajax heb je die niet.”

Over Manuel Orejuela, de nieuwe rechtsback van Ajax, is Cruz heel wat enthousiaster. “Snoeihard en snel als verdediger, maar ook rustig aan de bal en met overzicht. Hij is vooral aanvallend gevaarlijk, ziet waar de openingen liggen. Orejuela maakt anderen beter, hij heeft alles om de top te halen. Je kunt hem een beetje vergelijken met Santiago Arias van PSV, maar ik denk dat Orejuela nog veel beter kan worden”, zo besluit de voormalige profvoetballer.

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.