Ajax spelers doelpunt

Ex-Ajacied Emanuelson bij FC Utrecht: “Zondag zijn we even geen vrienden”

Het makke FC Utrecht werd gisteren uitgeschakeld in de achtste finales van de KNVB-Beker. Feyenoord was thuis (uiteraard) te sterk met 1-0. Aanstaande zondag wordt het andere koek voor de Utrechtse club, want dan staat de wedstrijd van het jaar op het programma: FC Utrecht – Ajax. Ook voor ex-Ajacied Urby Emanuelson is het een speciale wedstrijd.

“Natuurlijk, dat is een heel speciaal duel. Niet alleen voor iedereen uit Utrecht, maar voor mij ook. Ik heb 17 jaar bij Ajax gespeeld en er zitten ook nog wat vrienden van me. Met Daley Blind en Klaas-Jan Huntelaar heb ik daar samengespeeld. Maar zondag zijn we even geen vrienden. Hopelijk kunnen wij het Ajax moeilijk maken en voor een verrassing zorgen”, zegt Emanuelson in gesprek met De Telegraaf.

De 32-jarige middenvelder volgt zijn oude liefde nog altijd op de voet. “Ajax is nu ook weer ontzettend sterk. Ze scoren makkelijk en krijgen weinig doelpunten tegen. Natuurlijk kan ik er ook van genieten hoe Ajax speelt. Maar zondag wil ik met Utrecht winnen van ze. Er heerst een grote rivaliteit tussen de twee clubs en het is echt een wedstrijd op zich. Het kan een mooi duel worden.”

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.