Ricardo Kishna

Ex-Ajacied Kishna keert terug in de Eredivisie

Ricardo Kishna keert na 2 jaar weer terug op de Nederlandse velden. De Nederlander, die in 2015 tekende voor een vierjarig-contract bij Lazio Roma, gaat dit seizoen voor ADO Den Haag uitkomen. 

Bij Lazio Roma ging het niet vlekkeloos met de 22-jarige aanvaller. Kishna kwam in 2015 voor €3 miljoen over van Ajax en tekende in Rome voor vier jaar. Kishna koos ervoor om met rugnummer 88 te gaan spelen in zijn eerste seizoen bij de Italianen. Deze keus van Kishna zorgde al meteen voor veel ophef, omdat de naar verluidde racistische harde kern van Lazio het nummer gebruiken als ‘HH’, dat verwijst naar “Heil Hitler”.

Kishna kwam in het seizoen 2015/2016 maar 15 keer uit voor Lazio waarin hij tweemaal het doel wist te vinden. In december moest de flankspeler noodgedwongen naar de kant door een knieblessure. Kishna werd geopereerd aan zijn knie en dat hield hem twee maanden uit de roulatie. Sinds zijn operatie is het bergafwaarts gegaan met de Surinaamse Nederlander. In april 2016 moest hij opnieuw onder het mes en door dit aanhoudende blessureleed speelde Kishna nog maar één wedstrijd.

Na het erbarmelijke seizoen van Kishna bij Lazio werd de aanvaller uitgeleend aan OSC Lille. Echter kwam hij daar ook niet aan spelen toe. De ex-Ajacied moest het doen met vijf basisplaatsen en zes invalbeurten. Betreft speelminuten zal Kishna zich geen zorgen hoeven te maken bij zijn nieuwe club ADO Den Haag.

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Danique Eijkenboom

Danique Eijkenboom