Ex-Ajacied Piqué: “Zal zeker moeten leren om wat zakelijker te worden”

Voor KV Mechelen zit het seizoen erop. De ECII-winnaar van 1988 degradeerde en alle spelers kunnen nu al op vakantie. De aanvaller Hassane Bandé speelt volgend seizoen niet in de tweede divisie van België, maar bij Ajax Amsterdam. In de U14-jeugd van de Belgische club is er een ex-Ajacied werkzaam: Mitchell Piqué. Soccernews legde aan hem wat vragen voor wat hij van de nieuwe aanwinst van Ajax vindt.

“Hassane is een speler waar je voor naar het stadion komt. Hij is nog wel erg speels en frivool. Dat moet je er niet helemaal uit halen bij hem, maar hij zal zeker bij Ajax wel moeten leren om wat zakelijker te worden”, zegt Piqué, die zelf tot vier competitiewedstrijden kwam voor Ajax 1. “Een fantastische speler, die met heel veel risico speelt. Maar dat hoort ook bij die positie. Ik als trainer en liefhebber kan alleen maar genieten van dat soort spelers.”

“Bandé is een leuke speler om naar te kijken, en ik hoop dat hij gaat laten zien wat hij hier ook al zo nu en dan liet zien. Ik denk dat Ajax hem fantastisch kan begeleiden, maar ik ben wel benieuwd naar wat het plan van de club met hem is. Want als hij eerst bij de beloftes in de Jupiler League gaat spelen, hadden ze hem denk ik beter nog een jaartje in België kunnen laten voetballen. Maar als hij zich bij Ajax gelijk goed gaat ontwikkelen, hebben ze een parel in handen”, zo denkt de 38-jarige ex-Ajacied.

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:
Soccernews.nl

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Foto van Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.