Ex-Ajacied vertrekt bij Manchester United

Geschreven door Dennis de Bruin – Uitgave: 11 juni 2013 16:02 – Bron: Voetbal International

Gyliano van Velzen vertrekt deze zomer transfervrij bij Manchester United. Op zestienjarige leeftijd maakte de aanvaller de overstap van Ajax naar de landskampioen van Engeland, maar brak nooit door. Na jaren in de jeugdelftallen van de topclub te hebben gespeeld, is er nu besloten een einde aan de samenwerking te maken. Hierdoor kan Van Velzen zelf bepalen waar zij toekomst ligt. Zelf zou hij het liefst in Nederland aan de slag gaan. “Ik denk dat ik het beste pas in Nederland”.

Na drie seizoenen Manchester United werd zijn aflopende contract niet meer verlengd. Ondanks dat hij nooit doorbrak, heeft hij veel geleerd bij de Engelse grootmacht. “De keuze was voor mij op dat moment, drie jaar geleden, niet moeilijk. Manchester United is gewoon een absolute topclub. Als die komt zeg je geen nee. Ik heb in Engeland veel geleerd en regelmatig mee mogen trainen met het eerste elftal. Ik denk dat ik een rijpere speler ben geworden”.

Afgelopen seizoen werd de 19-jarige Van Velzen verhuurd aan Antwerp FC, dat uitkomt in de tweede divisie in België. Hij speelde 12 wedstrijden en scoorde eenmaal. Nu wil hij het liefst terugkeren naar Nederland, maar is er ook Engelse interesse voor de linkspoot. “Ik ben pas negentien jaar en heb de afgelopen seizoenen in de jeugd en de beloften gespeeld. Het belangrijkste is nu dat ik veel wedstrijden ga spelen in een eerste elftal”.
 

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.