Ajax Thuisshirt 2017-18

Exclusief : Ajax maakt stappen in transfer Tagliafico

Nicolas Tagliafico moet de beoogde nieuwe linksback van Ajax worden. De Amsterdammers volgen de Argentijns international al voor langere tijd en willen deze winterstop spijkers met koppen slaan.

Hoewel de onderhandelingen al enige tijd lopen en stroef gaan, komen beide clubs steeds dichter bij een definitief akkoord. Belangrijk daarin is dat ook Tagliafico brood ziet in een overgang naar de eredivisie. Afgelopen zomer was er sluimerende interesse van andere grotere clubs waardoor Ajax buitenspel stond. Deze winter lijken de kaarten anders geschud en willen zowel speler als club water bij de wijn doen. Hoewel Tagliafico een van de steunpilaren van het elftal van Indepediente is willen de Argentijnen sowieso wel meewerken aan een verkoop. Het contract van Tagliafico loopt nog slechts tot winter 2018. Ajax zoekt het dus opnieuw in Zuid-Amerika, na Brazilië lijkt Argentinië het nieuwe targetland van Marc Overmars.

Ook Frank Fabra van Boca Juniors stond enige tijd in de picture maar is afgevallen als kandidaat. Een andere transfer die hoogstwaarschijnlijk wel gaat plaatsvinden is die clubgenoot Lissandro Magallan. De centrumverdediger komt uit het netwerk van Essel Sports (het zaakwaarnemerskantoor van Soren Lerby en Sjaak Swart). Het is niet de eerste keer dat Essel Sports Ajax bijstaat bij transfers van Zuid-Amerikaanse spelers. Het zaakwaarnemersbureau stond Ajax in het verleden al bij voor de transfers van b.v. Mauro Rosales, Dario Cvitanich, Matteo Cassierra, Davinson Sanchez en Luis Manuel Orejuela.

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.