[Exclusief] Ajax-target João Paulo onder de loep

Persoonlijk had ik tot vanmorgen nog nooit gehoord van João Paulo Silva Martins (beter bekend als João Paulo). De op 29 juni 1995 geboren Braziliaan zou volgens het Braziliaanse UOL Esporte begeerd worden door Ajax. De Amsterdammers zouden hun interesse kenbaar hebben gemaakt in de 25-jarige sluitpost van Santos en zouden naar verluid een eerste bod aan het voorbereiden zijn.

Omdat ik zelf altijd keeper ben geweest ben ik zelf wat beelden gaan bekijken op Youtube en omdat dit niet direct de beste bron is om een keeper of speler te beoordelen en ik geen professioneel scout ben wilde ik mijn waarnemingen bevestigd krijgen. Dus zocht ik contact met Paulo Freitas, Brazil’s head of research van Football Manager, en vroeg hem naar zijn mening over de sluitpost.

Paulo, kan jij voor mij João Paulo beschrijven?
Het is een lange keeper (1,88 m.), met een goede reflex, die positioneel sterk is en goed is in de één op één. Ik denk dat het een veelbelovende keeper is.

In de Youtube-videos die ik van hem zag oogde hij atletisch en oogde het zo nu en dan echt spectaculair hoe hij reddingen verricht. Echter viel mij ook op dat hij vaak de bal wegbokst. Is hij meer een “boxer” of “save hands” keeper?
Het is inderdaad een keeper die de voorkeur heeft om de ballen eerder weg te boxen dan deze te vangen, dus eerder een boxer.

Denk je dat hij dit doet om het er mooier uit te laten zien?
Nee, ik heb niet het gevoel dat hij het doet voor de show. Het is echt zijn stijl van keepen waar hij zich goed bij lijkt te voelen.

Ajax schijnt interesse te hebben in hem. Is hij een echte Ajax-keeper, die goed is in het meevoetballen? Het is geen type Neuer, ik vind hem op dit onderdeel niet bijzonder. Hier zal hij zich in ieder geval in moeten verbeteren.

Het viel mij op dat hij afgelopen seizoen pas echt minuten is gaan maken. Is hij normaal tweede keeper?
Ja, voorheen was John de eerste keuze. Hij raakte echter geblesseerd en hierdoor kwam João Paulo in de ploeg en heeft het erg goed gedaan. Het lijkt er nu op dat de manager van Santos beide keepers gaat rouleren.

Denk jij dat het gerucht op waarheid gebaseerd is?
Ja, dat denk ik wel. Meerder grote media brengen dit nieuws waaronder UOL Esporte, Gezetta Esporte en Globo Esporte.

Dat Ajax voor een keeper de markt op gaat lijkt mede door de schorsing van Onana bijna een zekerheid. Maar of daadwerkelijk de Braziliaanse keeper João Paulo de opvolger/concurrent wordt van Onana is nog even afwachten.

Forum: Ajax: Seizoen 2020/21 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:
Nick Kallenbach

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Nick Kallenbach

Nick Kallenbach

Nick is redacteur bij Ajaxinside.nl en volgt de club op de voet: "Ik geloof in het huidige beleid en visie van Ajax."