[Exclusief] ‘Antony kan vaste waarde worden in Braziliaans elftal’

Ajax heeft hem dan nog niet officieel gepresenteerd, maar dat Antony de eerste zomeraanwinst zal worden van de Amsterdammers lijkt slechts een kwestie van tijd. De vraag die bij veel supporters leeft: Wie is Antony? Ajaxinside.nl sprak met Paulo Freitas, head of research Football Manager Brasil, over de eerste zomeraanwinst van de regerend landskampioen.

Freitas noemt de aanvaller een technisch zeer begaafde speler. “Hij is een snelle, linksbenige rechtsbuiten met een geweldige techniek. Ook beschikt hij over een goede traptechniek en hierdoor levert hij veel assists af.” De Braziliaan ziet echter ook genoeg verbeterpunten voor Antony. “Hij zal moeten werken aan zijn afwerking. Hij maakt nog te weinig doelpunten en daarnaast zal hij ook fysiek sterker moeten worden. Maar zijn grootste minpunt is toch wel zijn rechterbeen. Hij vertrouwt te veel op zijn goede linker, waardoor hij nauwelijks zijn rechter gebruikt.”

In Nederlandse media wordt Antony vaak omschreven als een zelfde type speler als Arjen Robben, maar met wie zou Freitas hem vergelijken? “Dat vind ik altijd een moeilijke vraag. Maar misschien lijkt hij wel het meest op Denilson de Olivera Araujo.” Als speler was Denilson onder meer actief voor Sao Paulo, Real Betis Sevilla en het nationale elftal van Brazilië waar hij wereldkampioen mee werd in 2002.

Antony gaat landgenoten als Marcio Santos, Wamberto, Maxwell, Leonardo en David Neres achterna, maar hoe goed is hij in potentie? “Ik denk dat hij minstens net zo’n succes zal worden als Neres”, aldus Freitas die wij ook vroegen naar zijn kwaliteiten in verhouding tot Richarlison die Ajax ook bijna binnen wist te hengelen, maar uiteindelijk naar Watford vertrok en inmiddels voor Everton speelt. “Ik denk dat Antony in potentie minstens gelijkwaardig is aan Richarlison.”

Veel Braziliaanse talenten trekken naar grote clubs in Europa en Ajax troeft meerdere clubs af in de strijd om zijn handtekening. Maar is hij net zo’n exceptioneel talent als bijvoorbeeld Vinicius Jr, Rodrygo en Reinier? “Ik denk dat de jongens die naar Real Madrid zijn gegaan misschien iets talentvoller zijn. In ieder geval eerder rijp. Maar Antony heeft meer dan genoeg talent om een vaste waarde te worden van het Braziliaanse nationale team.”

Bron:
Ajaxinside.nl

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Nick Kallenbach

Nick Kallenbach

Nick is redacteur bij Ajaxinside.nl en volgt de club op de voet: "Ik geloof in het huidige beleid en visie van Ajax."