Amsterdam ArenA

Exclusief: Belofte-elftallen topclubs in zoeklicht van Ajax

De Eredivisie, Scandinavië en Zuid-Amerika zijn inmiddels geijkte scoutinggebieden van Ajax. Door de nieuwe realiteit op de transfermarkt kijkt Ajax inmiddels ook op andere markten. De Amsterdammers hebben door lucratieve transfers en toernooigelden inmiddels meer financiële armslag en zouden die positie willen verzilveren.

Deze zomer werden met Dusan Tadic en Daley Blind al gevestigde namen verleid tot een overstap naar Amsterdam. Ajax heeft inmiddels de bakens verlegd naar de grotere talenten van de absolute topclubs. Belofte en hoogste jeugdelftallen van de absolute top worden scherp in de gaten gehouden. Zo taxeerden scouts intensief spelers van verschillende Youth League deelnemers.

Met het zeer waarschijnlijke vertrek van Matthijs De Ligt en Frenkie De Jong deze zomer probeert Ajax haar huid zo duur mogelijk te verkopen. Naast recordbedragen zou Ajax ook mikken op grote talenten van de topclubs die eventueel betrokken zouden kunnen worden in een deal. Deze strategie bij grote uitgaande transfers werd eerder al succesvol toegepast door grote Portugese clubs. Ajax acht zichzelf met de toegenomen budgetten in het salarishuis aantrekkelijk voor toptalenten. Bovendien profileert de Amsterdamse club zich de laatste jaren door haar goede prestaties in Europa en uitgaande grote transfers als een prima platform om een carrière naar de top te lanceren.

Geschreven door forumlid en insider Pushkin.

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.