Amsterdam ArenA

[Exclusief] Het verhaal achter de Ajax-keeper die naar PSV gaat

De situatie rondom André Onana veranderde alles voor Joël Drommel. De Kameroener werd in februari 2021 schuldig verklaard van dopinggebruik met als gevolg: 12 maanden schorsing. De keeper testte in oktober 2020 positief op het verboden middel furosemide, een plaspil dat in het verleden geregeld gebruikt werd om het gebruik van doping te maskeren. Ajax poogt door middel van een gerechtelijke procedure via het international sporttribunaal CAS de straf van de Ajax-keeper te verlagen. 

Joël Drommel, die zich meerdere keren liet ontvallen een stap te willen maken en recent nog tegen VI zei dat hij geen nee zou zeggen als Ajax zich bij hem zou melden, voerde in het geheim reeds twee gesprekken met de Amsterdamse clubleiding. In het eerste gesprek werd Drommel te kennen gegeven dat hij intensief gevolgd werd door de Amsterdammers en dat hij één van de kandidaten zou zijn indien Onana in de zomer zijn droomtransfer zou maken.

Voor de 24-jarige sluitpost van FC Twente leek dit een droom die werkelijkheid kon worden.  Maar niets bleek minder waar. Onana werd geschorst. Waarna er een tweede onderhoud plaatsvond: deze nieuwe situatie maakte de zaak voor Ajax en Drommel een stuk complexer. Als hij een stap zou maken dan wil hij ook gaan spelen. Echter wat zou er gebeuren op het moment dat Onana eerder terug is van zijn schorsing, of als hij zijn schorsing heeft uitgezeten? Moest hij dan genoegen nemen met een plek op de bank i.p.v. onder de lat?

Kort na dit onderhoud – half februari – maakte PSV zijn interesse kenbaar in Drommel. Waarna diens zaakwaarnemer contact opnam met Marc Overmars om deze concrete interesse kenbaar te maken bij de Ajax-directeur. De boodschap van Overmars was duidelijk. Ajax zou op dit moment niet concreet worden voor de kandidaat opvolger. De gesprekken tussen PSV en Drommel zijn inmiddels afgerond en de deal is op handen. Het kamp Drommel wilde niet langer wachten en met PSV vond de gewilde keeper toch zijn gewenste stap naar de Nederlandse ’top’.

Forum: Ajax: Seizoen 2020/21 (Lid worden? Klik hier!)

 

Bron:
Nick Kallenbach

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Nick Kallenbach

Nick Kallenbach

Nick is redacteur bij Ajaxinside.nl en volgt de club op de voet: "Ik geloof in het huidige beleid en visie van Ajax."