Marcel Keizer

Exclusief: interne commotie over positie Keizer

Dat het trainerschap van Marcel Keizer nog geen onverdeeld succes is daar zijn vriend en vijand het wel over eens. De kwakkelende prestaties lijken vooralsnog geen invloed te hebben op de positie van de oefenmeester, maar schijn bedriegt kunnen we melden uit betrouwbare bron.

Intern zijn het alleen nog algemeen directeur Edwin Van der Sar en Dennis Bergkamp die de oefenmeester openlijk steunen. Marc Overmars, die een half jaar terug nog pleitte voor het behouden van Peter Bosz, was vanaf het begin het al niet eens met de aanstelling van Keizer. De technisch manager werd echter overruled door de overige leden van het Technisch Hart. Na het dreigen van een nieuwe stammenstrijd werd van hogerhand besloten dat de technisch manager voortaan een grotere stem zou krijgen in de aanstelling van een nieuwe trainer.

Ook bij de hogere bestuurslagen is de scepsis over de capaciteiten van de voormalig coach van Telstar gerezen. Voormalig RvC-lid Theo Van Duijvenbode – specialisme technische zaken en spelersbeleid – sprak jegens het Technisch Hart deze zomer al zijn twijfels uit. Van Duijvenbode stapte kort daarna op omdat hij vond dat er te weinig met zijn adviezen gedaan werd. De commissaris botste ook met verschillende bestuurders van Ajax over andere zaken rond het spelersbeleid en kreeg het verwijt te bemoeizuchtig te zijn. Dat alles deed hem besluiten de handdoek te gooien.

Na het Europees debacle had Keizer aanvankelijk nog de steun van de overige RvC-leden, maar dat krediet brokkelde snel af na de wispelturige prestaties van de trainer. Ook de spelers lieten zich begin september niet onberoerd; meerdere malen klopten spelers aan bij Overmars om hun twijfels te uiten over de gekozen tactiek. Die geluiden bereikten ook de hoogste echelons van Ajax, waardoor er besloten is dat Keizer sowieso aan zijn laatste seizoen bezig is als hoofdtrainer. De trainer wordt ook niet actief meer betrokken in de zoektocht naar versterking deze winterperiode. Met name het feit dat Ajax al 10 punten achterstaat op PSV en zelfs AZ voor zich moet dulden is een doorn in het oog.

Een reden dat Keizers hoofd nog niet direct op het hakblok ligt heeft ook te maken met het uitblijven van grootschalige supportersprotesten. Hoewel de trainer de nodige kritiek en cynisme te verwerken krijgt in de media is de druk vanaf de tribunes nog niet dusdanig dat zijn positie als onhoudbaar wordt gezien.

Geschreven door forumlid en insider Pushkin.

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.