[Exclusief] Update: Ajax volgt Odgaard én Van Bergen

Dat Marc Overmars toeschouwer was bij het treffen tussen SC Heerenveen en Willem II is inmiddels geen geheim meer. Voetbal International meldt dat zijn doel was om de ontwikkeling van Sven Botman te peilen. Dat is echter niet de enige reden. 

Jens Odgaard heeft inmiddels de belangstelling van Ajax gewekt, meldt insider Pushkin. De Deense jeugdinternational, niet te verwarren met Noorse middenvelder Martin Ødegaard, kent  een goed seizoen als ‘9’ in Friesland. Dat Ajax voor volgend seizoen kijkt naar centrumaanvallers mag verder geen verrassing heten. Klaas-Jan Huntelaar wordt alweer 37 in augustus en met het vertrek van Kasper Dolberg is alleen Dusan Tadic een ingespeeld alternatief. Jeugdspelers Lassina Traoré (18) en Brian Brobbey (17) worden als talentvol beschouwd maar hebben nog te weinig vlieguren voor een prominente plek in het eerste van Ajax komend seizoen.

Odgaard kwam in zijn eigen land voor Lyngby uit maar werd op 16 jarige leeftijd ingelijfd door Internazionale Milaan. Dat verkocht hem vervolgens aan Sassuolo, dat de Deen op haar beurt een jaar verhuurde aan SC Heerenveen. Ajax zal dus zaken moeten doen met Sassuolo aan het einde van het seizoen als het voor de jeugdinternational gaat. Addertje onder het gras is dat Inter bij verkoop een terugkoopoptie bedong. Of de Italiaanse topclub die nog zal lichten is echter zeer de vraag.

Geschreven door forumlid en insider Pushkin.

Forum: Ajax: Seizoen 2019/20 (Lid worden? Klik hier!)

—————————————————————————————————————————

Nick Kallenbach hoorde van zijn bronnen weer andere verhalen. (twitter: @ajax_stuff)

Update: [Exclusief] Ajax volgt Mitchell van Bergen.

Op vrijdag 13 december 2019 deden Sontje Hansen en Naci Ünüvar in Leeuwarden voor het eerst mee bij Jong Ajax tegen Cambuur Leeuwarden (0-2, winst met een doelpunt van Hansen). Op zo’n halfuur rijden waren Marc Overmars en Henk Veldmate aanwezig tijden sc Heerenveen – Willem II (1-2) in het Abe Lenstra-stadion in Heerenveen.

Naar verluidt waren Overmars en Veldmate aanwezig voor Mitchell van Bergen (sc Heerenveen). De twintigjarige buitenspeler staat in de nadrukkelijke belangstelling van de Amsterdammers. Erik ten Hag gaf vrijdag 13 december 2019 tijdens de persconferentie al aan dat Ajax op zoek is naar een buitenspeler voor in de winterstop. Van Bergen staat bekend om zijn snelheid en diepte zonder bal. Daarom volgt Ajax hem met de nodige interesse. Door blessures van Promes, Labyad en Neres, is duidelijk geworden dat Ajax zo’n type niet achter de hand heeft.

Van Bergen speelde dit seizoen 16 wedstrijden voor SC Heerenveen in de Eredivisie, hierin wist hij drie goals te maken en gaf hij vier assists.

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.