Exclusief: R. de Boer over Copa en carrière in Eredivisie

In gesprek met Ajaxinside TV vertelt Ronald de Boer over zijn ervaring bij de Copa Amsterdam en een eventueel trainerschap in de Eredivisie. De Boer traint Men United, een team bestaande uit amateurvoetballers vanuit heel Nederland. De ploeg werd geselecteerd door middel van verschillende voorrondes. Allereerst werd er gekeken welke jongens de meeste likes op Facebook konden verzamelen, de beste 350 mochten zich komen bewijzen op een officiële selectiedag onder toeziend oog van de Boer

”Men United is een geweldige kans voor amateurvoetballers om zichzelf in the picture te spelen bij betaald voetbalclubs”, aldus de trainer. ”Ik denk niet dat het realistisch is dat wij met dit team de grote profclubs kunnen verslaan. Toch zie ik in 2 a 3 jongens potentie om de overstap te maken naar een grotere club.”

Eerder liet de Boer in de media al weten dat hij het niet ziet zitten om als assistent van zijn broer Frank op te treden. Op de vraag of hij wellicht een team in de zelfde competitie als Frank zou willen coachen antwoordde hij als volgt: ”Allereerst moet ik nog mijn papieren halen, en die heb ik nog lang niet. Momenteel ben ik er nog niet echt mee bezig”.

In de groepsfase van het toernooi heeft Men United al zijn wedstrijden verloren. De opponenten waren Fluminense (0-2), Cruzeiro EC (4-0) en Tottenham Hotspur (1-0).

 

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.