Extra tribune bij hoofdveld De Toekomst

Jong Ajax zal komend seizoen zijn wedstrijden gewoon op sportcomplex De Toekomst kunnen afwerken. Het team van Alfons Groenendijk leek uit te moeten wijken naar het stadion van Almere City, nu het tweede elftal van de Amsterdamse club uitkomt in de Jupiler League. Maar met de uitbreiding van het aantal zitplaatsen bij het hoofdveld en een professioneel entreegebouw mag Jong Ajax toch in Amsterdam zijn wedstrijden afwerken. Er komt tegenover de bestaande Bobby Haarms tribune een nieuwe tribune, met 800 zitplaatsen.

Ook is de uitbreiding gunstig voor de A1, dat komend seizoen meedoet in de UEFA Youth League. In de 800 nieuw te creëren zitplaatsen is ook ruimte voor honderd uitsupporters. In het nieuwe entreegebouw kunnen fans kaarten kopen voor de wedstrijden van Jong Ajax. Voorheen was de toegang gratis, maar nu het team in de Jupiler League uitkomt, veranderd dat. “We proberen de prijs zo laag mogelijk te houden”, zo stelt een woordvoerder van Ajax. “We willen natuurlijk dat er zoveel mogelijk bezoekers komen”.

Naast de nieuwe tribune en entreegebouw komen er rond het veld ook een EHBO-post en cateringfaciliteiten. Op die manier wil de Amsterdamse club voor meer professionaliteit zorgen rondom de wedstrijden van Jong Ajax. Wanneer de bouw van start gaat, is nog niet bekend. De club hoopt dat alles begin augustus klaar is, voor de start van het nieuwe seizoen.  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.