Frenkie de Jong

F. de Jong: ‘Moeten dit elke week laten zien’

Frenkie de Jong werd door coach Marcel Keizer centraal achterin geposteerd in de topper tegen PSV en deed dit naar behoren. De van origine middenvelder werd na de 3-0 overwinning tot zijn eigen verbazing zelfs uitgeroepen tot man van de wedstrijd. “Ik had het niet verwacht. Zelf had ik hem aan Schöne of Neres gegeven”, aldus de jongeling tegenover de camera van FOX Sports.

Dat er als verdediger andere dingen van je worden verwacht, ondervond De Jong al snel. “Ik kan als centrale verdediger niet de hele tijd naar voren lopen. Anders zou ik de hele tijd in dribbelen en doorschuiven. Het gaat een beetje op intuïtie. Als je ruimte ziet, moet je gaan. Maar je moet wel vertrouwen hebben dat je hem passeert, anders loop je gevaar achterin.”

De wisselvalligheid van dit Ajax is lastig te verklaren en ook De Jong stelt zijn vraagtekens bij de resultaten. “Vandaag waren we beter aan de bal en namen wat minder risico in het begin. PSV zakte ver terug en liet ons voetballen. Maar je hebt wel eens een dag dat het minder loopt”, refereert hij aan de mindere thuiswedstrijden tegen Vitesse en FC Utrecht. “Wij kunnen heel goed voetballen en moeten dit eigenlijk elke week laten zien. Wij moeten geen angst hebben.”

 

Bron:
FOX Sports

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Christiaan Stevens

Christiaan Stevens