Abdelhak Nouri

Familie Nouri stelt Ajax aansprakelijk en onderneemt stappen

De gebeurtenissen rondom Appie Nouri begin vorig seizoen waren al erg genoeg. Zowel voor Nouri zelf, als voor zijn vrienden, familie, ploeggenoten en Ajax zelf. Terwijl Nouri nog altijd in staat van minimaal bewustzijn in het ziekenhuis ligt, speelt er op de achtergrond nog veel meer. De familie Nouri vindt dat Ajax verantwoordelijk is, omdat er niet adequaat zou zijn ingegrepen toen het hartfalen van Nouri ontstond. Ajax wil intussen op geen enkele wijze verantwoordelijkheid nemen.

Op basis van videobeelden heeft de familie haar conclusie al getrokken. “De familie ziet dat er lange tijd niets gebeurd is, er zijn minuten voorbij gegaan, kostbare minuten. En in die minuten is de hersenschade bij Abdelhak opgetreden”, aldus advocaat Beers in gesprek met de NOS. “De familie vindt dat door het wachten met de juiste behandeling de schade is veroorzaakt. Die beelden hebben wij minutieus met een team van advocaten en dokters bekeken. Dan zie je dat er van meet af aan duidelijk was dat er een reanimatiesetting had moeten plaatsvinden. Dat is niet gebeurd.”

Tegenover De Telegraaf vertelt hij meer. “De familie heeft de afgelopen periode getracht om in overleg met Ajax te komen tot een oplossing waarin de verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid door Ajax zou worden erkend. Helaas heeft Ajax iedere aansprakelijkheid van de hand gewezen en stellen zij zich op het standpunt dat de verleende zorg wél toereikend en adequaat is geweest. Dit maakt ieder verder overleg zinloos.”

“Met deze procedure dient de familie Nouri het belang van Abdelhak die levenslang afhankelijk zal zijn van aangepaste huisvesting en intensieve verzorging en nooit meer in staat zal zijn om in zijn eigen levensonderhoud te voorzien. De familie acht ook breder van betekenis dat duidelijkheid ontstaat over de vraag of Ajax in staat is om in dergelijke acute situaties adequate medische zorg te bieden. Ook andere spelers kunnen immers in een acute noodsituatie geraken.”

Bron:
NOS / Telegraaf

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.