Supporters Fans Ajax

Favre: “Ze hebben buitengewoon goede spelers, maar wij zijn door”

Ajax gaf het gisteren onnodig uit handen tegen Nice. De Amsterdammers gingen na de 2-1 voorsprong niet meer echt door en daarna kreeg het de deksel op de neus. Tien minuten voor tijd scoorden de Fransen 2-2 en dat was na het 1-1 gelijkspel in Nice genoeg voor de ploeg van de trainer Lucien Favre.

“Hier met 2-2 gelijkspelen is een prachtig resultaat. We speelden tegen een team dat in de finale van de Europa League tegen Manchester United 67 procent balbezit had”, zegt Favre tegen Ogcnice.com. “Hoewel ze verloren, zegt dat wel iets. Ze willen altijd voetballen”, zegt de Zwitser.

“Toen het 2-1 stond waren ze door, maar ze bleven maar gaan. Wij konden toen gebruik maken van de ruimtes en de 2-2 maken. We moesten geduldig zijn, want als we de 3-1 hadden geïncasseerd was het voorbij. Op die momenten moet je kalm blijven, dat is ons gelukt. We zijn er altijd in blijven geloven en toen viel het doelpunt. Een 2-2 gelijkspel in Amsterdam is niet slecht”, aldus de trainer van Nice.

Behalve voor de eigen ploeg deelde Favre ook complimenten uit aan Ajax. “We hadden het zwaar”, geeft Favre toe. “Na de 1-0 gingen we achterover leunen, we dachten dat we er al waren. Dat kwam ons duur te staan. Zodra je ruimtes weggeeft, worden ze heel erg gevaarlijk omdat ze in tactisch, fysiek en technisch opzicht erg sterk zijn. Ze hebben buitengewoon goede spelers, maar wij zijn door.”

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.