FC Eindhoven in blessuretijd de baas over Jong Ajax

Geschreven door Christiaan Stevens – Uitgave: 30 september 2016 23:55 – Bron: Ajaxinside.nl

1469432177

Waar Jong Ajax in de thuiswedstrijden keer op keer met overtuigende cijfers de drie punten binnensleept, is het in uitwedstrijden nog niet je van het. In een kansrijk duel werd er vrijdagavond met 2-1 verloren van FC Eindhoven. Pelle Clement bracht de Amsterdammers kort voor het verstrijken van de 90 minuten nog op gelijke hoogte, maar in de blessuretijd was het PSV-huurling Rai Vloet die de thuisploeg de overwinning schonk.

Na de klinkende overwinning op FC Oss reisden de Amsterdamse beloften vol vertrouwen af naar Eindhoven, maar al gauw werd duidelijk dat deze tegenstander van een ander formaat was. Ondanks de kansen voor Cerny, die op de paal schoot en Clement, die een tweetal kansen om zeep hielp, was het FC Eindhoven dat de voorsprong pakte in de eerste helft. Een overtreding van Lartey Sanniez had een strafschop tot gevolg en Van den Buijs wist wel raad met de buitenkans. De uitploeg had geluk dat Eindhoven het vizier in het restant van de eerste helft niet op scherp had staan en ging derhalve rusten met een 1-0 achterstand.

In het tweede bedrijf was het Jong Ajax dat het spel probeerde te maken en op die manier de gelijkmaker wilde forceren. Desondanks kreeg Eindhoven de grootste kansen, maar zij vonden keer op keer doelman Alblas op hun weg. Kort voor tijd kregen de Amsterdammers toch loon naar werken. Aanvaller Clement ontving de bal en schoot vanaf de rand van de 16 de bal koelbloedig in de linkerhoek achter de keeper. Hierdoor leek het vermakelijke duel af te stevenen op een gelijkspel, maar diep in de blessuretijd was daar Rai Vloet, zoon van FC Den Bosch trainer Wiljan Vloet, die met een kopbal uit een corner het vonnis velde over Jong Ajax: 2-1.

Opstelling Jong Ajax: Alblas; Mazraoui (76. Bay), Lartey Sanniez, Bergsma, Dankerlui; De Jong, Nouri, Van de Beek; Cerny, Clement, Dekker (83. Walian)
 

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.