FC Oss volgend slachtoffer van dadendrang Jong Ajax

Geschreven door Christiaan Stevens – Uitgave: 27 september 2016 09:32 – Bron: Ajaxinside.nl

1454167844

Sportpark De Toekomst lijkt dit seizoen voor tegenstanders van Jong Ajax een onneembare vesting te worden. Waar eerder FC Den Bosch, RKC Waalwijk en Achilles ’29 aan de kant werden geschoven in Amsterdam, was het ditmaal de beurt aan FC Oss. De Brabanders werden met liefst 7-0 teruggestuurd naar Oss. Vince Gino Dekker was met drie doelpunten de grote man aan Amsterdamse zijde.

Binnen het kwartier hadden de beloften het krachtsverschil al omgezet in een voorsprong. Donny van de Beek, die zaterdag nog speelminuten mocht maken in Ajax 1, rondde een knappe aanval af. Nog voor rust werd de score verdubbeld. Wederom was het een speler uit het eerste, Mateo Cassierra, die zijn naam op het scorebord wist te zetten. Op aangeven van Van de Beek schoot de Colombiaan raak.

Na rust zouden de Amsterdammers aan de hand van de ingevallen Vince Gino Dekker pas echt over de arme bezoekers heen walsen. Frenkie de Jong zette eerst een assist van Vaclav Cerny om in de 3-0 waarna het tijd was voor Dekker. De buitenspeler maakte met een fenomenale stift de vierde treffer en ook de vijfde was er eentje om de vingers bij af te likken. De gifbeker voor Oss was nog niet leeg, want opnieuw Van de Beek en Dekker zorgden voor de zevenklapper. Door de klinkende overwinning komt de ploeg van Keizer op een derde plek terecht.

Opstelling Jong Ajax: Alblas; Mazraoui, Lartey Sanniez, Bergsma, Dankerlui; De Jong, Van de Beek, Nouri; Cerny (61. Bay), Cassierra (46. Dekker), Clement (74. Walian)  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.