FC Porto is niet in de markt voor Keirrison de Souza Carneiro, kortweg Keirrison. Op de officiële website van de Portugese club laat men weten dat er geen contact is geweest met FC Barcelona en de zaakwaarnemer van de aanvaller. De Braziliaanse aankoop mag komend seizoen van de Spaanse landskampioen voor een andere club op huurbasis uitkomen.

Marcos en Naor Malaquias, de belangenbehartigers van de Zuid-Amerikaan, zouden in verregaande onderhandeling zijn met Ajax en FC Porto over de verhuur van hun cliënt. De Portugese landskampioen ontkent dit echter. Ajax heeft nog niet gereageerd op de aanbieding. De aanvaller zelf zou graag naar AS Roma willen, maar Sky Italia meldde eerder vandaag dat de Italiaanse club geen interesse heeft in de spits. De aanvaller staat te boek als een van de grote Braziliaanse beloftes. In de zes maanden die hij bij Palmeiras speelde, bevestigde hij zijn faam. In negentien duels in de Série A en de Copa Libertadores kwam hij tot elf doelpunten voor de club uit São Paulo.

Keirrison, wiens bijnaam K9 is, liet zich al op jonge leeftijd zien bij Coritiba, waar hij in 63 wedstrijden 33 maal scoorde. Daarmee had hij een belangrijke bijdrage in de promotie naar het hoogste niveau. Vervolgens werd hij met 21 doelpunten topscorer in de Serie A, en daarmee ook de jongste topschutter uit de geschiedenis van Brazilië.  

Reageren op dit bericht