FC Twente is tot nu toe nog niet onder de indruk van het eerste bod van Ajax op de centrum verdediger Robbie Wielaert. Het zou naar verluidt om een bod van twee miljoen euro gaan. “Dat was niet serieus te nemen,” aldus voorzitter Joop Munsterman in de nieuwe papieren editie van VI. Beiden partijen zullen nog een aantal keer om tafel gaan en bespreken over een transfer.

“Ik ga niet in op bedragen en wil benadrukken dat het contract van Robbie tot 2010 doorlopt. Bovendien hebben wij hem heel hard nodig. Het is niet de bedoeling dat we het eerste seizoen in ons nieuwe stadion als achtste eindigen. Voor de bedragen waarover we nu praten, is het onmogelijk een waardige vervanger te halen”, liet Munsterman weten.

Danny Blind ontkent echter dat de club te laag heeft ingezet op de speler, die een vertrek naar Amsterdam wel ziet zitten. “We hebben ons inderdaad bij FC Twente gemeld voor Robbie Wielaert en ik vind dat wij een bod hebben gedaan dat voor een 29-jarige speler zeer acceptabel is.”

Als de clubs er beiden uit komen, zal Wielaert de laatste zomeraankoop van Ajax zijn. Marco van Basten gaat er ook van uit dat Klaas-Jan Huntelaar gewoon in Amsterdam blijft. “Ik heb met Klaas-Jan gesproken en hij heeft veel zin in een nieuw seizoen bij Ajax. Zolang er geen twee partijen zijn die baat hebben bij een transfer, zie ik hem niet vertrekken uit Amsterdam,” aldus de trainer van Ajax.  

Reageren op dit bericht