FC Twente verslaat Ajax op pakjesavond

Ajax heeft zaterdagavond een dure nederlaag geleden. De Amsterdammers gingen in de Johan Cruijff ArenA met 1-2 onderuit tegen FC Twente. Oud-Ajacied Queensy Menig was de grootste plaaggeest voor Ajax door twee keer te scoren voor de Tukkers. Dusan Tadic maakte de enige Ajax-goal vanaf elf meter.

Ajax begon ongeïnspireerd aan de wedstrijd, maar kreeg via Promes wel twee mogelijkheden. De aanvaller kreeg de bal echter tweemaal niet goed op goal. FC Twente stond goed georganiseerd en kwam er bij vlagen gevaarlijk uit. Na ruim twintig minuten spelen opende Menig de score voor de Tukkers door naar binnen trekken en in de verre hoek raak te schieten. Ajax kon in de eerste helft amper een vuist maken en ging met een 0-1 achterstand de rust in.

In de tweede helft oogde Ajax wel iets scherper en kreeg een goede kans via Brian Brobbey, maar de grootste kansen waren voor Twente. Danilo kreeg meerdere goede mogelijkheden en oor Cerny was meermaals dreigend, maar het was Ajax dat aan de andere kant een strafschop kreeg. Tadic nam de verantwoordelijkheid op zich en schoot overtuigend raak: 1-1. Het spel ging daarna op en neer en in de 84e minuut was het wederom Menig die de Tukkers op voorsprong schoot. Direct daarna kreeg Huntelaar een grote kans op de gelijkmaker, maar hij schoot hoog over waarmee de eindstand op 1-2 bleef steken.

Opstelling Ajax:
Onana, Schuurs (56′ J. Timber), Klaiber (85′ Huntelaar), Klaassen, Gravenberch, Tadic, Promes (56′ Antony), Blind, Labyad, Traoré (46′ Brobbey), Tagliafico (56′ Martinez)

Bron:
Ajaxinside.nl

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.