FC Utrecht te sterk voor pover Ajax

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 13 december 2015 14:24 – Bron: Ajaxinside.nl

1416953173

Ajax heeft zondagmiddag niet geprofiteerd van het puntenverlies van PSV. De Amsterdammers, die een hele matige wedstrijd speelden, waren niet bij machten om de muur van FC Utrecht te slechten. De Domstedelingen waren in eigen huis met 1-0 te sterk voor Ajax dankzij een late treffer van Yassine Ayoub. Het is pas de eerste uitnederlaag van Ajax dit seizoen.

Ajax en FC Utrecht maakten er vanaf het begin niet bepaald een spektakelstuk van. Utrecht liet de bal aan Ajax, maar de Amsterdammers wisten weinig te creëren. In de eerste twintig minuten werd nog geen enkel schot op doel gelost, terwijl aan de andere kant kleine kansen ontstonden voor onder andere Klaiber en Ludwig. Cillessen werd echter nooit serieus getest. El Ghazi was een met een schot uit de draai nog het dichtst bij een treffer, maar schoot recht op de doelman af.

In de tweede helft werd het spelbeeld niet veel veranderd. Hoewel Utrecht iets meer grip op de wedstrijd kreeg, bleef Ajax de ploeg met het meeste balbezit en de Domstedelingen loerde op de counter. Ajax wist echter ook na rust weinig met het balbezit te doen. De kwaliteiten van doelman Ruiter werden niet op de proef gesteld. Bij Utrecht waren Klaiber en Ramselaar dichtbij een goal, maar zij zagen hun inzet nog voorlangs gaan. Drie minuten voor tijd was het Utrecht dat alsnog toesloeg dankzij een doelpunt van Ayoub en sleepte daarmee de zege binnen.

Opstelling Ajax:

Cillessen; Tete, Veltman, Riedewald; Serero (83′ Van de Beek), Gudelj, Klaassen, Bazoer; El Ghazi (69′ Schöne), Milik en Younes (46′ Fischer)

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.