Fenerbahçe pakt in slotfase winst tegen Ajax

Geschreven door Dennis de Bruin – Uitgave: 22 oktober 2015 23:03 – Bron: Ajaxinside

Ajax is er ook in zijn derde groepsduel van de Europa League niet in geslaagd om te winnen. Het uitduel tegen Fenerbahçe werd donderdagavond met 1-0 verloren. In het sfeervolle Şükrü Saracoğlu stadion was de wedstrijd van een dramatisch niveau. Beide ploegen slaagden er nauwelijks in om kansen te creëren en het leek dan ook af te stevenen op een bloedeloze 0-0. Daar stak invaller Fernandão in de slotfase echter een stokje voor. De spits kopte in de 89e minuut raak uit een corner en besliste daarmee de wedstrijd.

Ajax werd al vrij snel onder druk gezet in Turkije en kwam nauwelijks aan voetballen toe. Fenerbahçe toonde meer strijdlust en had het initiatief. Bij de Amsterdammers waren voorin de rollen van Lasse Schöne en Anwar El Ghazi omgedraaid ten opzichte van de wedstrijd tegen Heracles. Schöne was nu de spits en El Ghazi rechtsbuiten. Na een kwartier spelen kreeg de thuisploeg de grootste kans, toen Cillessen eerst redde op een afstandsschot en daarna een poging van dichtbij van Van Persie knap keerde.

Wat stelde Ajax daar tegenover? Eigenlijk alleen een afstandsschot van heel ver van Nemanja Gudelj en een zachte poging van Anwar El Ghazi. In de slotfase van de eerste helft leek Ajax wel wat meer in het spel te komen. Na rust werd het er helaas niet beter op. De Boer greep na een uur in en haalde de ongelukkig spelende Fischer en Van Rhijn naar de kant. Voor hen kwamen Tete en Younes. Twintig minuten voor tijd meldde Ajax zich nog een keer voor het doel, toen Klaassen een vrije trap van Schöne doortikte en doelman Fabiano tot een redding dwong.

Voorafgaand aan de wedstrijd kon Ajax zich vasthouden aan de statistiek dat er nog nooit werd verloren van een Turkse tegenstander en het leek erop dat Ajax ook vanavond niet zou gaan verliezen. Fener dwong niets af, alleen Nani liet zich zien, vooral door bij het minste of geringste duwtje te gaan liggen. Maar in de 89e minuut was daar dan toch spits Fernandão, die zijn ploeg op 1-0 zette.

Door de nederlaag staat Ajax halverwege de groepsfase 3e in de poule. Molde FK won met 3-1 van Celtic en gaat met 7 punten aan de leiding. Over twee weken krijgt Ajax een herkansing tegen de Turken, als hetzelfde affiche als vanavond op het programma staat in de Amsterdam ArenA.

Opstelling Ajax: Cillessen; Van Rhijn (63. Tete), Veltman, Riedewald, Dijks; Bazoer, Gudelj, Klaassen (c); El Ghazi (77. Sinkgraven), Schöne, Fischer (63. Younes).  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.