Feyenoord-kwelgeest De Jong zorgt voor weerzien Ajax: “Ken ze een beetje”

Siem de Jong kroonde zich woensdagavond tot matchwinnaar van de KNVB-bekerkwartfinale Heerenveen – Feyenoord. Na een hilarische laatste tien minuten werd een 1-3 achterstand goedgemaakt en met 4-3 werd de halve finale tegen Ajax bereikt. 

De ex-Ajacied had na de wedstrijd uiteraard veel plezier met de uitschakeling van de Rotterdammers en het weerzien met zijn voormalige Ajax-kameraden. „Ja, ik ken ze wel een beetje”, zegt de middenvelder voor de camera van ESPN. Hij kopte Heerenveen één minuut voor tijd naar de winst „Ik dacht eigenlijk dat Benjamin Nygren zelf ging schieten, dus ik stond klaar om te juichen.”

„Ik heb wel vijf verschillende gevoelens gehad in deze wedstrijd”, aldus de 32-jarige voetballer. „We beginnen niet sterk, maar komen toch op voorsprong. Vervolgens komen we na rust slecht de kleedkamer uit en staan we ineens met 3-1 achter. Dan denk je dat het klaar is.”

De rode kaart voor Steven Berghuis halverwege de tweede helft was een belangrijk moment in de wedstrijd. „We kregen wat meer energie, maken tien minuten voor tijd de aansluitingstreffer en ineens valt alles goed”, lacht De Jong die, samen met een andere ex-Ajacied Lasse Schöne, uitkijkt naar Heerenveen – Ajax. „Het wordt een mooie pot.”

Forum: Ajax: Seizoen 2020/21 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:
ESPN

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.