Dick Advocaat

Feyenoord-trainer Advocaat lyrisch: “Ajax zoveel techniek, zoveel mooi voetbal”

Bron
De Telegraaf
Ajax speelde eergisteren (dinsdag) met 4-4 gelijk tegen Chelsea en ook Dick Advocaat heeft de memorabele Champions League-wedstrijd gezien. De trainer van Feyenoord is lyrisch over de Amsterdamse club.

“Ajax speelde geweldig. Het lijkt wel of het bij hen vanzelf gaat”, zegt de 72-jarige voormalige bondscoach tegen De Telegraaf . “Er is zoveel techniek, zoveel mooi voetbal, als ik alleen al kijk naar sommige dingen in de wedstrijd tegen Chelsea, zoals het keiharde inspelen van Hakim Ziyech op Donny van de Beek, de aanname die daarbij hoort en de afronding, dan is dat fantastisch. Het lijkt allemaal zo eenvoudig te gaan, maar het betekent alleen maar dat het allemaal geweldig in elkaar zit”, aldus Advocaat.

Advocaat, sinds vorige week de trainer van Feyenoord na het vertrek van Jaap Stam, ziet dat het in Rotterdam er iets anders aan toegaat. “Hier maken de mensen zich druk als een speler van vijf miljoen op de bank zit. Bij Ajax halen ze spelers van zeventien of achttien miljoen euro en betalen ze enorme salarissen. Daar is Feyenoord helemaal niet aan toe, maar daar moet deze club wél naar toe. Dat gaat natuurlijk alleen maar als je resultaten blijft boeken”, zegt de coach over Feyenoord waar het de laatste 40 jaar niet veel anders is dan dit seizoen.

Forum: Ajax: Seizoen 2019/20 (Lid worden? Klik hier!)

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.