Supporters Fans Ajax

‘Feyenoorder’ Beenhakker: “Maar ik heb ook emotionele binding met Ajax”

Leo Beenhakker heeft in een interview met voetbalmagazine Santos aangegeven dat hij zich geweldig stoort aan de haat en nijd tussen zijn vroegere clubs Ajax en Feyenoord. De geboren Rotterdammer was bij beide clubs actief. Zelfs bij iedere club in drie periodes.

Bij Ajax werd hij als trainer twee maal kampioen (1980 en 1990) en als technisch directeur één maal (2002). Bij Feyenoord pakte de inmiddels 76-jarige Beenhakker de op één na laatste titel (1999). Toch werd hij bij beide clubs door sommigen niet geaccepteerd. “Ik ben een jaar lang een kakkerlak genoemd in Amsterdam en een pleurisjood in Rotterdam”, zegt Beenhakker

“En niet alleen door simpele zielen, maar ook door intelligente mensen met een leidinggevende baan bij een groot kantoor. Kun je zeggen: dat hoort erbij als je overstapt. Maar dat ís niet normaal. Die verhitting moet eraf”, zegt Beenhakker die, behalve voor Ajax en Feyenoord, ook actief was voor Real Madrid en het Nederlands Elftal.

Beenhakker was als kleine jongen fan van Feyenoord, maar ook voor Ajax koestert hij warme gevoelens. “Maar ik heb ook emotionele binding met Ajax. Dat durf ik rustig te zeggen. Ik heb er drie periodes fantastisch gewerkt, ben er ook een keer vervelend weggegaan. Maar het is een geweldige club”, aldus ‘Don Leo’.

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:
Santos

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.