Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 21 september 2015 11:39 – Bron: Ajax Life

Viktor Fischer speelde tegen FC Twente en Celtic op ’10’, maar moest dit weekend tegen Excelsior weer als linksbuiten beginnen. De Deen speelde geen gelukkige wedstrijd en ging gefrustreerd van het veld. “Vandaag kreeg ik twee of drie ballen. Daar moet ik dan wat mee doen, terwijl ik op de tien veel meer ballen krijg. Ik voel me lekkerder op de tien”, zegt hij tegenover Ajax Life.

Fischer snapt dat hij de opstelling niet maakt. “Uiteindelijk is het niet aan mij. Ik vond dat het vandaag niet slecht ging. Ik kreeg gewoon te weinig ballen. Dat mag ik toch zeggen? Ik liep van het veld met het gevoel dat er veel meer in had gezeten. Ik moet gewoon eerder ingespeeld worden, zodat ik meer kan laten zien wat ik kan”, zegt de aanvaller kritisch.

“Als je steeds denkt dat je stil kunt blijven staan en de bal zo rond kunt laten gaan, dat werkt gewoon niet. Ik eis niet alleen veel van mezelf, maar ook van de rest van de jongens. Vandaag vond ik het echt niet goed. Ik denk dat ik dat ook wel een keer mag zeggen. Ons baltempo lag veel te laag. We moeten meer indribbelen en een man durven uitspelen. Gewoon meer durf en lef tonen.”