Fischer twijfelde aan niveau

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 13 januari 2016 10:24 – Bron: Voetbal International

1448572248

Viktor Fischer maakt sinds ruim een half jaar weer volledig deel uit van de A-selectie van Ajax, maar daarvoor was hij continu aan het revalideren. Zo’n veertien maanden lang stond hij buiten spel. Pas eind vorig seizoen kon hij zijn opwachting weer maken in het Ajax-shirt. “Maar ik kon nog niet op honderd procent sprinten. Na het seizoen heb ik een interland met Denemarken gespeeld, vervolgens het EK Onder-21 in Tsjechië. Dat was geen succes. Eigenlijk was ik er niet klaar voor”, aldus de Deen in gesprek met Voetbal International.

Zijn voorbereiding op het nieuwe seizoen was daardoor niet optimaal. “Achteraf gezien had ik niet naar het jeugd-EK moeten gaan. Het was te veel voor mijn lichaam. Dat merkte ik in de voorbereiding en tijdens de beginfase van dit seizoen. Ik begon te twijfelen of ik mijn oude niveau ooit weer zou gaan halen.” Fischer is dit seizoen nog niet stabiel, maar vindt bij vlagen zijn goede vorm terug. “Soms zelfs op een niveau dat ik nog nooit bij Ajax had laten zien. In andere wedstrijden was het soms minder. Die wisselvalligheid had ik na mijn lange blessureperiode ingecalculeerd. Ik ben best trots dat ik in een paar wedstrijden goed voetbal heb laten zien.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.