Geschreven door Harold Collewijn – Uitgave: 09 mei 2013 10:59 – Bron: Voetbal International

De Deense aanvaller Viktor Fischer is van plan de komende jaren nog in Amsterdam te blijven. Het talent brak dit seizoen definitief door in Ajax 1. De achttien jarige Deen heeft nog een contract tot medio 2017, maar hij werd voortdurend gelinkt aan grote Europese clubs als Bayern München en FC Barcelona. In een interview met Voetbal International neemt Fischer echter alle twijfel weg, hij blijft bij Ajax.

“Ik denk wel dat ik een verstandige jongen ben. Ik worstel eerst nog met met de vraag hoe je op dit niveau kunt blijven terwijl de aandacht toeneemt, en wat je moet doen om nog beter te worden. Ik ken veel spelers die jong debuteerden in het nationale team en daarna nooit echt zijn doorgebroken. Pas als je 25 bent, moet je echt laten zien hoe goed je bent”, vertelde Fischer.

De linksbuiten speelde dit seizoen 23 competitiewedstrijden, waarin hij tien keer scoorde. Toch is hij nog erg realistisch: “Ik heb hier nog niks bereikt. Als ik volgend seizoen niet goed presteert en terug moet naar Denemarken, ben ik net zo snel weer vergeten”, aldus Fischer.

“Het zou arrogant zijn als ik vond dat ik hier klaar was. Ik hoop ooit de beste speler van Ajax te worden. Als daarna concrete interesse uit het buitenland komt, weet je dat je echt te goed bent geworden. Maar dan zal ik beter moeten omgaan met het mentale aspect. Leren dat het net zo belangrijk is om niet alleen drie punten te pakken in een vol stadion tegen topclubs, maar ook als er maar vijfduizend mensen op de tribune zitten. En proberen de status van bijvoorbeeld Siem de Jong te bereiken. Dus voorlopig ben ik hier nog niet weg”, verklaarde de jongeling.  

Reageren op dit bericht