Fischer waarschuwt Dolberg

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 11 november 2016 14:05 – Bron: Tipsbladet

1448572248

Kasper Dolberg is upcoming! De Deense spits speelde zich binnen no-time in het eerste elftal en is niet meer weg te denken uit de basis van Ajax. De 19-jarige goalgetter wordt door vriend en vijand de hemel in geprezen en de vergelijking met Michael Laudrup is alweer snel gemaakt. Maar waar hebben we dat eerder gehoord? Juist: Viktor Fischer, Lucas Andersen, Christian Eriksen… De eerste twee vertrokken afgelopen zomer vrijwel geruisloos naar Middlesbrough en Grasshoppers. Eriksen doet het beter, maar heeft de Europese top nog niet behaald.

Vooral Fischer leek een fantastische carrière in het vooruitzicht te hebben toen hij voor het eerst mee mocht doen met het eerste elftal van Ajax. Met prachtige goals in zijn debuutseizoen tegen onder meer Feyenoord en PSV stal hij de harten van fans en media. Een paar jaar later was daar weinig meer van over. “Het is best moeilijk om met alle kritiek te dealen”, stelt Fischer in gesprek met het Deense Tipsbladet. “Er zijn niet veel mensen die jeugdigheid bij Ajax als excuus aanvoeren.”

Hij heeft een handige tip voor Dolberg. “Eriksen werd omschreven als de nieuwe Michael Laudrup, ik werd omschreven als de nieuwe Michael Laudrup en nu is Dolberg de nieuwe Michael Laudrup. Je schiet niets op met die vergelijking. Ik zou zeggen: Kasper, luister niet naar dit geblaat en focus je puur op het voetbal. Je kunt aan kritiek onderdoor gaan, maar Kasper is heel stoïcijns en moet dat blijven. Hij neemt dingen in alle rust in zich op en leert ervan.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.