Joel Veltman

Flinke kritiek op Veltman: “Hij ging geloven dat hij onaantastbaar was”

Behalve in Erik te Hag is voetbalanalist Aad de Mos ook teleurgesteld in Joël Veltman. De oud-trainer van Ajax vindt de verbanning van de 26-jarige Ajacied naar de bank volledig terecht. Volgens de 71-jarige ex-Ajacied is het beter dat Veltman volgend seizoen niet meer bij Ajax speelt.

“Het had al veel eerder moeten gebeuren. Hij is geen rechtsback, maar het is niet zijn schuld dat hij daar wordt opgesteld”, zegt De Mos in gesprek met ELF Voetbal. “Wel vind ik hem hautain in zijn manier van spelen. Als hij moet omschakelen, bijvoorbeeld. Hij straalt niet uit dat hij met gif speelt en dat hij honderd procent bij de les is. En als hij wat feller is in zijn duels, gaat hij gelijk heel agressief tekeer. Zoals tegen PSV of Feyenoord. Dan is het allemaal een beetje gemaakt.”

Volgens De Mos overschat Veltman zijn eigen kwaliteiten. “En daar gedraagt hij zich naar. Veltman loopt rond met een uitstraling van: ik ben de routinier en niemand kan mij wat doen. Hij ging geloven dat hij onaantastbaar was. Vanaf het begin is hij goed voor een foutje op zijn tijd. Het heet niet voor niets het ‘Veltmannetje’. Dat kan niet. In de top kan je geen snipperdag nemen.” Zal Veltman zich nog terugvechten bij zijn huidige club? De Mos denkt van niet: “Die valt niet meer te redden. Hij moet een transfer maken.”

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.