Geschreven door Wesley Theunissen – Uitgave: 04 oktober 2009 10:19 – Bron: Telesport

Diego Forlan heeft afgelopen weekend nogmaals in de pers laten weten dat Luis Suárez er verstandig aandoet om dit seizoen bij Ajax af te maken: “Het heeft geen zin voor Luis om in de winter uit Nederland te vertrekken. Hij speelt in een goede competitie, bij een goede club met een goede trainer. In Amsterdam kan hij in alle rust werken aan de verbetering van zijn kwaliteiten.”

Suárez vormt bij Uruguay al een poosje het tweekoppige aanvalsduo en ziet Forlan mede daardoor als een soort vaderfiguur: “Ik weet hoe hij over mij denkt,” liet de oud-winnaar van de Gouden Bal weten. “We zijn heel close. Bij het nationale elftal, maar ook in Europa. Luis is al een paar keer op bezoek geweest bij me in Madrid. Ik geloof zeker dat hij met zijn kwaliteiten de stap kan maken naar een grote competitie als de Primera Division. Hij maakt gemakkelijk doelpunten en wordt misschien wel mijn opvolger als winnaar van de Gouden Bal.”

“Natuurlijk zal er interesse voor Luis ontstaan als hij zo blijft scoren. Hij wordt zelfs al in verband gebracht met FC Barcelona, hoorde ik. Toch voor zijn persoonlijke ontwikkeling adviseer ik hem om eerst het seizoen bij Ajax af te maken.”

“Luis is leergierig en jong. Zijn tijd komt zeker. Als hij geduld heeft, komt hij bij zijn nieuwe club misschien binnen als topscorer van een land of zelfs van Europa. Zoiets kan een groot verschil maken qua acceptatie bij een grote club. Luis weet dat ook en daarom denk ik dat ze bij Ajax niet hoeven te vrezen voor een tussentijds vertrek van hun topscorer. Ik adviseer hem in ieder geval om het seizoen in Amsterdam af te maken,” eindige Forlan zijn pleidoor.  

Reageren op dit bericht