Fortuna Sittard geeft Jong Ajax flinke draai om de oren

Geschreven door Christiaan Stevens – Uitgave: 07 februari 2017 11:21 – Bron: Ajaxinside.nl

1470678505

Voor Jong Ajax is de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard uitgelopen op een deceptie. De ploeg van Marcel Keizer kwam in de eerste helft nog op een riante 0-2 voorsprong door toedoen van Cerny en Cassierra. Na de onderbreking walsten de Limburgers volledig over de Amsterdamse beloften heen: 5-2. Omdat koploper VVV met 2-1 onderuit ging in Eindhoven, bleef het verschil vier punten.

Al na twee minuten was er reden tot juichen in het kamp van de uitploeg. Mazraoui trok de bal voor en Cerny kon de bal binnenschieten. Waar Jong Ajax in de eerste helft enkele keren opgelucht adem mocht halen, verdubbelde Cassierra vlak voor rust de voorsprong. Een vrije bal van De Jong belandde bij de Colombiaan die wel raad wist met de buitenkans en zo de ploeg van Sunday Oliseh dieper in de zorgen drukte.

Waar Fortuna in de eerste helft het overwicht niet om kon zetten, was het kort na de thee direct raak. Finn Stokkers kon bij de tweede paal een voorzet binnenlopen en verschalkte Alblas voor het eerst hiermee. Een kwartier voor tijd kwam de thuisploeg enigszins fortuinlijk op gelijke hoogte en hiermee leek Ajax gebroken te zijn. Binnen tien minuten mocht Alblas vier keer de bal uit het net vissen en vertrok Ajax met het schaamrood op de kaken uit Sittard.

Opstelling Jong Ajax: Alblas; Tete, Bergsma, Riedewald (67. Lartey Sanniez), Dankerlui; De Jong (81. Bay), Nouri, Van de Beek; Mazraoui (82. Walian), Cassierra, Cerny  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Foto van Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.