Frank de Boer: ‘2-2 een terechte afspiegeling’

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 17 april 2016 15:59 – Bron: FOX Sports

1416953173

Ajax pakte zondagmiddag enigszins gelukkig een punt tegen FC Utrecht. In de slotfase werd een 0-2 achterstand weggewerkt. “We hadden wel de controle, maar kregen niet de kansen”, analyseert Frank de Boer na afloop tegenover FOX Sports. “We waren slordig als we gevaarlijk konden worden. Behalve een goede kans voor Barazite hebben wij gedomineerd en onze kansen gehad. Ik denk dat 2-2 wel een terechte afspiegeling is.”

De 2-2 viel in de 89e minuut dankzij een benutte strafschop van Arek Milik. Maar was het wel een penalty? “Veel scheidsrechters hadden ‘m niet gegeven denk ik. Nu wel. We hebben dit seizoen niet veel penalty’s gehad. Tegen Cambuur werd Van der Hoorn keihard neergetrokken en gebeurt er niks, nu heb je ’t een keer mee. Aan het eind van de streep heeft iedereen wel een keer mazzel of pech.”

Ajax heeft het nooit makkelijk tegen Utrecht. In elf duels is er pas twee keer gewonnen onder leiding van Frank de Boer “Zij speelden goed georganiseerd. Utrecht kan tegen Ajax altijd wat extra’s brengen. In mijn periode als trainer hebben we het altijd vrij lastig. Maar als wij altijd verliezen van Utrecht en toch kampioen worden, mogen zij de punten van mij hebben.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.