Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 21 november 2015 22:38 – Bron: FOX Sports

Frank de Boer reageerde na afloop van de 5-1 zege op sc Cambuur redelijk tevreden. “Zij speelden heel gegroepeerd en dan is het soms lastig om de ruimte te vinden”, zegt hij over de openingsfase van de wedstrijd. “Het was doodzonde dat anderhalve minuut na de 1-0 de 1-1 valt. Gelukkig maken we dan 2-1 en daarna hebben we de controle en beslissen we de wedstrijd voor rust.”

Ajax wist een aantal goals te maken uit een hoekschop en dat is niet iets dat uit de lucht komt vallen voor De Boer. “We trainen er veel op. Met Gudelj en Schöne hebben we daarin twee specialisten”, aldus de oefenmeester in gesprek met FOX Sports die over het algemeen niet wil klagen. “Er zijn altijd verbeterpunten. Maar we hebben genoeg kansen gecreëerd. Het had meer kunnen zijn, maar 5-1 vind ik redelijk.”

Ajax reist komende week af naar Schotland voor de wedstrijd tegen Celtic. De Boer is niet bezig met dreiging van terreur. “Nee, ik denk daar niet aan. Dan word je paranoia. We gaan er vanuit dat de instanties die het voor het zeggen hebben de mensen veilig naar de overkant brengen. We hebben zeker kans tegen Celtic, maar zij gaan ook voor hun laatste kans, dus het zal heel lastig worden. Maar ik heb er vertrouwen in.”