Frank de Boer: ‘Alle aandacht ging naar het eerbetoon’

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 04 april 2016 10:25 – Bron: FOX Sports

1421444762

Zondag 3 april 2016 zal door elke Ajacied in herinnering blijven door het prachtige eerbetoon aan Johan Cruijff. De 3-0 zege leek bijna bijzaak te worden, maar dat vond Frank de Boer niet erg. “Het was een waardig afscheid voor Johan. Misschien was het daarom ook wel goed dat de wedstrijd niet heel sprankelend was, zodat alle aandacht naar het eerbetoon ging”, aldus de hoofdtrainer van Ajax tegenover FOX Sports.

Over de wedstrijd zelf was De Boer gematigd tevreden. “Het was zeker niet onze beste wedstrijd van het seizoen. Voor rust zette PEC vroeg druk en daar anticipeerden wij slecht op, we wonnen weinig tweede ballen. Bij die goals deden we dat gelukkig wel goed en daarom gingen we heerlijk met een 3-0 voorsprong de rust in. Cruijff zei ook altijd dat een 2-0 voorsprong met de rust vervelend is, omdat de wedstrijd dan met één doelpunt om kan slaan. Daarom was die 3-0 heel belangrijk. Na rust hebben we nog wel wat kansjes gehad, maar waren we niet erg doortastend.”

De oefenmeester vond wel dat Ajax nog een strafschop had verdiend. “Ik vond Blom goed fluiten, maar hij moet wel consequent zijn en een penalty geven aan ons. Heel het stadion ziet dat Milik wordt vastgehouden. Dat is dan rood, jammer genoeg, maar het zij zo. Het is ook rood als wij dat doen. Doelpunten kunnen uiteindelijk het verschil maken in de titelrace. Dit was duidelijk een overtreding en ook rood.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.