Frank de Boer: ‘Besef dat we met lege handen staan’

1435606481

Ajax won zondag met 4-0 van FC Twente en is dichtbij de 34e landstitel. Er moet alleen nog gewonnen worden van De Graafschap, maar van onderschatting is nu al geen sprake. “Ik heb ze gefeliciteerd met de overwinning en ook de complimenten gegeven voor de interviews achteraf. Die kijk ik altijd na, wat de quotes zijn. Ze hebben het besef dat er een goede uitslag is neergezet, maar dat je op dit moment nog wel met lege handen staat. Dat we het niet ‘even afmaken’ bij De Graafschap beseffen de spelers goed.”

De Boer ging in gesprek met Ajax TV in op een aantal individuele spelers. Zo mocht Vaclav Cerny voor het eerst in de basis beginnen en brak hij de wedstrijden open met het eerste doelpunt. Een plan dat uitkwam. “Hij heeft een fantastische individuele actie op snelheid. Hij stond tegenover een jongen van 1.92 meter die daar moeite mee heeft. Daar probeerden we van te profiteren. Hij laat het ook bij Jong Ajax zien.”

Op de andere flank was Amin Younes succesvol. De Duitser gaf in de tweede helft twee assists en bekroonde een uitstekende wedstrijd in de slotfase met een mooie treffer. Younes werd dit keer eens niet gewisseld. “Hij kon vaak een half uur fantastisch spelen, maar zakte daarna langzaam weg. Hij wordt steeds sterker en heeft veel meer rust, omdat we van week tot week spelen. Hij is steeds constanter geworden. Dat is zijn grootste overwinning.”

Viktor Fischer kwam als invaller binnen de lijnen. De Deen maakt tot nog toe geen sterk seizoen door, maar wist zijn invalbeurt te bekronen met een doelpunt. Tot tevredenheid van De Boer. “Viktor zit steeds beter in zijn vel. Daarom heb ik hem laten invallen. Als hij een kans krijgt, zit ie waarschijnlijk. Hij is uit een dal gekropen, heeft goed getraind en dat wordt beloond met een invalbeurt en een goal. Hij heeft het schakeltje gevonden. Ik ben blij voor mezelf, maar zeer zeker voor hem.”

Tot slot sprak De Boer over de waarde van wisselspelers die zich uitstekend hebben opgesteld. “Ik heb in de winter met een groep jongens in een kring gezeten. Dat waren allemaal oudere jongens die ernaast zaten. Nick Viergever, Lasse Schöne, Mike van der Hoorn, Ricardo van Rhijn. Ik heb gezegd dat zij heel belangrijk zijn voor ons en dat ze dat moeten beseffen. Ik had het gevoel dat ze op het punt stonden om het bijltje te laten vallen of op te pakken. Gelukkig hebben ze het opgepakt.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.