Frank de Boer: ‘Content met de 0-1 zege’

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 10 april 2016 12:17 – Bron: NOS Sport

1421444762

Ajax won zaterdagavond moeizaam van SC Cambuur, maar Frank de Boer reageerde na afloop niet ontevreden. “Wij hebben de wedstrijd gecontroleerd”, stelt de oefenmeester in gesprek met de NOS. “We konden alleen het eerste uur niet echt potten breken. Na de 0-1 kregen we vier honderd procent kansen, dat waren echt grote kansen. We lieten ze toen eigenlijk in leven. Dan zie je dat zo’n laatste vrije trap toch nog billenknijpen wordt.”

De Boer had ook de complimenten voor Cambuur. “Ze groeven zich niet in en probeerden druk vooruit te zetten. Daar hadden we best wel moeite mee, zeker in de eerste helft. We gingen toen met drie man achterin spelen en met Dijks op linkshalf. Vooral de communicatie moest toen beter. Ik heb in de rust aangegeven dat we geduldig moesten blijven, omdat de kansen uiteindelijk wel zouden komen. We zijn uiteindelijk zeer content met de 0-1-zege.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.