Frank de Boer: ‘Dit is wat we het allerliefste willen’

1367871451

Ajax speelt zondag haar laatste wedstrijd van het seizoen. Bij een overwinning op De Graafschap is de landstitel een zekerheidje, tenzij PSV het doelsaldoverschil van zes doelpunten weet goed te maken tegen PEC Zwolle. Het grote verschil is dat PEC Zwolle nog knokt voor de play-offs, terwijl De Graafschap al is uitgespeeld. “Ik ben blij dat PEC nog ergens voor speelt”, zegt Frank de Boer tegenover Ajax TV. “Mijn gevoel zegt dat je een bepaalde spanning moet hebben om te presteren.”

Die spanning moet echter niet te gek worden, zeker niet bij Ajax. “Het gaat erom dat er gezonde spanning is, dat de spelers niet gaan blokkeren. Hopelijk spelen ze de beste wedstrijd van het seizoen”, aldus De Boer in aanloop naar de ontknoping in de Eredivisie. “Vorig jaar hebben we PSV met die schaal zien staan. Dan besef je maar al te goed hoe fantastisch het is om kampioen te worden. Dat gevoel wil je terug. We mogen het niet meer uit handen gegeven. Dit is wat we het allerliefste willen. Dat moet je uitstralen.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.