Frank de Boer: ‘Dit moet je elke week opbrengen’

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 07 februari 2016 15:53 – Bron: FOX Sports

Frank De Boer Dit Moet Je Elke Week Opbrengen

Frank de Boer is erg te spreken over de 2-1 zege op Feyenoord. De oefenmeester genoot van het sfeertje in en rondom de wedstrijd. “Zo hoort een Klassieker te zijn”, aldus de hoofdtrainer van Ajax in gesprek met FOX Sports. “Wij probeerden het initiatief te nemen en zij probeerden uit een compacte organisatie ons pijn te doen. Zij worden in de eerste helft twee momenten gevaarlijk, daar kwam ook een doelpunt uit”, analyseert hij.

Ajax sloeg echter terug, pakte een 2-1 voorsprong, waarna Nemanja Gudelj een strafschop miste. “Nemanja staat op één en Lasse op twee, dus dat was de afspraak. Dat draait nu waarschijnlijk wel om ja”, zegt hij lachend. In de slotfase probeerde Feyenoord de gelijkmaker te forceren. “Je weet dat ‘ie verkeerd kan vallen. Gelukkig gebeurde dat niet en hadden wij uit kunnen lopen naar 3-1 of 4-1. Dan haal je de spanning eraf. Wij hebben in de laatste minuten ook wel eens aan het kortste eind getrokken.”

Er was een groot verschil in beleving te zien op het veld in vergelijking met de laatste wedstrijden. “Deze wedstrijden moesten we winnen voor onszelf en de supporters. Dit is een speciale wedstrijd en het is lekker dat we die over de streep hebben getrokken. Het moet vanuit je hart komen, daar gebeurt alles mee. Dan kan je nooit slecht spelen en gaat kwaliteit het verschil maken. Vaak hebben wij meer kwaliteit. Maar dit moet je wel elke week kunnen opbrengen.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Foto van Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.