Frank de Boer: ‘Dit voelt als een verlies’

1416953173

Frank de Boer is niet tevreden met het 2-2 gelijkspel tegen Rapid Wien. De hoofdtrainer van Ajax zag zijn ploeg een 0-2 voorsprong uit handen geven, tot grote ontevredenheid. “Dit voelt als een verlies als je in de rust met 0-2 voor staat en eigenlijk op 0-3 of 0-4 moet staan. Na de rust tegen tien man moet je uiteindelijk alsnog met 1-4 winnen.”

De Boer probeert te relativeren. “Het is heel jammer dat je hier met 2-2 staat. Het is geen slechte uitgangspositie, maar we hadden al met twee benen in de volgende ronde moeten staan”, aldus de oefenmeester die schrok van het spel toen Rapid Wien met tien man kwam te spelen. “Na de rode kaart gingen we vier tempo’s lager spelen, waardoor zij het continu konden belopen. Uiteindelijk riepen we de problemen op ons af.”

Ook werd hij gevraagd naar de fout van Joël Veltman waar de gelijkmaker uit viel. “Dat mag niet gebeuren op ons niveau. Maar het gebeurt ons wel en dat is niet goed.” Ondanks alles heeft De Boer goede hoop dat zijn ploeg alsnog de volgende ronde gaat bereiken, maar waarschuwt voor onderschatting. “We hebben alles in eigen hand, we hebben de beste kaarten, maar dat zegt niet dat je honderd procent zeker de volgende ronde haalt.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.