Frank de Boer: ‘Een verschrikkelijke domper’

1437159648

De uitschakeling in de voorronde Champions League van Ajax komt hard aan bij Frank de Boer. “Dit is zo sneu/ Voor ons en het Nederlandse voetbal”, stelt de oefenmeester na afloop. “Het is niet dat we niet wilden, maar we maken weer fouten die we niet mogen maken. Dit is echt een verschrikkelijke domper. Zij zijn heel erg efficiënt met de kansen omgesprongen. Dat is knap, dat hoort ook bij topvoetbal.”

De Boer hield ervaren spelers als Lasse Schöne en John Heitinga op de bank. “Dat heb ik bewust gedaan en dan moet je daar niet over zeuren.” Wel is hij zelfkritisch. “Even na de 2-2 wilde ik het team wel weer omzetten en met een verdedigende middenvelder gaan spelen, zodat Milik achter Sanogo kwam te spelen. Dan bouw je toch een beetje meer zekerheid in. Dat had ik vijftien seconden eerder moeten doen. Al is het zuur dat we na een ingooi van onszelf een doelpunt tegen krijgen.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.