Frank de Boer: ‘Geen spijt dat ik ben gebleven’

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 06 augustus 2015 13:47 – Bron: NOS Sport

1435606481

Frank de Boer ligt vanuit de media onder vuur na de uitschakeling in de voorronde Champions League, maar de hoofdtrainer van Ajax blijft er rustig onder. Hij kijkt realistisch naar de situatie van Nederlandse clubs in Europa. “We zijn meer aan het opleiden dan dat we met Europees voetbal bezig zijn. Er gaat nu ook weer een 16-jarig talent naar Arsenal, dan blijft het wel een lastig verhaal.”

Volgens De Boer valt er mentaal veel winst te behalen bij zijn nog jonge spelersgroep. “Ik denk dat we nog een hoop kunnen veranderen in de hoofden van de spelers. We gebruiken de laatste tijd vaak het woord mindset, weten wat er gevraagd wordt in bepaalde situaties. Misschien dat wij ze daar te weinig op hebben voorbereid. We moeten dan ook kritisch naar onszelf kijken”, doelt hij op zichzelf en de rest van de technische staf.

Vorig jaar leek De Boer op weg naar Tottenham, maar hij bleef. Ook deze zomer was een vertrek niet aan de orde. “Ik heb helemaal geen spijt dat ik gebleven ben. Deze groep is een hartstikke leuke uitdaging. Ik leer nog heel veel, van Hennie, Dennis, Orlando. En ik leer zelfs van de spelers. We leren elke dag en dat heb ik de spelers ook gezegd; dat je uiteindelijk in situaties komt in de wedstrijd die je herkent. Ik denk dat we een fantastische groep hebben. Er zitten echt spelers in deze selectie die de potentie hebben om de Europese top te halen.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Foto van Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.