Frank de Boer: ‘Het doet me pijn’

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 18 februari 2016 13:54 – Bron: Ajax Life

Frank De Boer Het Doet Me Pijn

Frank de Boer is al ruim vijf jaar de hoofdtrainer van Ajax. Iedere zomer gaan er weer geruchten over een vertrek naar het buitenland en dit jaar zal dat niet anders zijn. Verschillende voetbalanalytici zijn van mening dat het tijd wordt voor De Boer om verder te kijken, en ook uit een poll van Ajax Life blijkt dat 32% van de Ajax-supporters het tijd vindt voor vers bloed. “Het doet me pijn als fans roepen dat het tijd wordt voor een frisse wind”, aldus De Boer in gesprek met de supportersvereniging.

De oefenmeester neemt de kritiek van supporters echter wel serieus. “Natuurlijk. Dat moet ik me aantrekken en dat doe ik ook. Ik zet me honderd procent in voor de club.” Toch is De Boer het lang niet altijd eens met de negatieve reacties op het spel van Ajax. “We willen allemaal mooi voetbal spelen. De ene keer gaat dat wat beter dan de andere. Als je in drie thuisduels op rij zestien goals maakt, maar daarna een keer 0-0 speelt, is er meteen gemor. Dan vergeten de supporters die zestien doelpunten in drie duels.”

Omdat ook De Boer weet dat een vernieuwing belangrijk is, heeft haalde hij Orlando Trustfull bij de technische staf die sinds oktober assistent is van de hoofdtrainer. “We hebben met de technische staf uitvoerig besproken wat anders moet om het beter te krijgen. We proberen nu op een andere manier druk te zetten. De rol van de middenvelders verandert daardoor. Het gaat om winnen, het liefst met zoveel mogelijk goals, maar dat zit er niet altijd in.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.