Frank de Boer: ‘Het houdt een keer op’

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 25 november 2015 10:25 – Bron: Voetbal International

1416953173

Frank de Boer vindt het treurig hoe het er bij Ajax aan toe gaat. De hoofdtrainer Ajax snapt dat het bestuur wil breken met Wim Jonk, maar baalt er wel van. “Het is ontzettend jammer dat we met Wim in deze situatie terecht zijn gekomen. Onnodig ook. We geloven allemaal in de voetbalvisie van Johan Cruijff. Maar over de uitvoering daarvan zouden we democratisch beslissen. Zo is dat afgesproken. Als iemand dan besluit niet langer aan te schuiven bij het overleg, ontstaat er een probleem.”

De Boer had zelf een goede relatie met Jonk. “Laat duidelijk zijn dat ik helemaal niks tegen Wim heb. Als we mekaar tegenkomen, is er normaal contact. Maar ik sta achter de beslissing van de directie in deze zaak”, zegt hij in Voetbal International. “Er is van alles geprobeerd om het weer goed te krijgen, zonder effect. Het houdt een keer op. Wat niet wegneemt dat het pijnlijk is. Neem van mij aan dat alle betrokkenen het verschrikkelijk vinden wat er nu gebeurt. Ook omdat Cruijff zijn conclusies heeft getrokken.”

Dennis Bergkamp is trouwe volger van de visie Cruijff, net als Jonk dat over zichzelf beweert. Bergkamp baalt ervan als er over hem wordt gezegd dat hij de visie niet volgt. “Dat klopt en ik kan Dennis daarin volgen. Volgens hem gebeuren in de opleiding dingen die juist níét volgens de plannen van Johan zijn. De interpretatie van die plannen, dáár ging het mis. Terwijl we in essentie allemaal attractief voetbal nastreven, met zoveel mogelijk eigen jeugd en zo min mogelijk dure aankopen.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.