Frank de Boer: ‘Huntelaar direct een toegevoegde waarde’

1420802214

Ajax is nog altijd op zoek naar versterking voor de spitspositie. Frank de Boer hoort veel namen de revue passeren. “Je hebt altijd opties. Ik word bestookt met spitsen door vrienden, zaakwaarnemers een vooral Marc Overmars. Maar je wil iemand die direct inzetbaar is en het verschil direct kan maken. Die hebben we nog niet gevonden. Milik doet het niet slecht, maar als hij geblesseerd raakt, wat dan?”

De Boer heeft naast Milik ook Yaya Sanogo in de selectie, maar dat is geen succes gebleken. “Hij moet eerst zorgen dat hij honderd procent fit wordt en dat is hij nog niet. Daar kunnen we eigenlijk niet op wachten. Voetbalkwaliteiten heeft hij. Hij kan een goed aanspeelpunt zijn, is groot en kopt fantastisch. Qua fysiek hadden we een lang traject (vanaf voorbereiding red.) om hem fit te krijgen, dat is ons niet gelukt en hem ook niet.” Ajax bekijkt de opties om de huurperiode te beëindigen. “We zijn daar druk mee bezig en dat maakt het makkelijker voor andere mensen.”

Waar De Boer precies op doelt met nadere mensen is niet helemaal duidelijk. Mogelijk doelt hij op een aankoop die pas mag komen als er een speler vertrekt, maar ook de naam van Kasper Dolberg valt in gesprek met AT5. Al lijkt de hoofdtrainer van Ajax niet van plan om hem direct voor de leeuwen te gooien. “Dolberg kan in de toekomst heel compleet zijn, zowel als aansluitpunt als in de diepte. Arek is meer gericht op alleen doelpunten maken. In de andere onderdelen wordt hij steeds beter, maar we leggen de lat altijd verschrikkelijk hoog.”

Hoe groot is de kans dat er in de komende anderhalve week nog een spits komt? Ik denk dat het fifty-fifty is. De insteek is dat er eerst spelers weggaan. Dat is een beleid die we hebben ingezet; het letten op de begroting. Als we dat niet doen krijg je de rekening gepresenteerd. Niet dit jaar, maar wel de volgende jaren. Als we er eenmaal van afwijken, blijft het misschien normaal. We moeten binnen de kaders blijven”, snapt ook De Boer de stelling van de Raad van Commissarissen.

Toch zijn er uitzonderingen op de regel als bijvoorbeeld een speler als Klaas Jan Huntelaar beschikbaar komt. “Die mag wel komen hoor. Het moet gewoon overtuigend zijn. Anders zit je in een vijver te vissen dat je geen zekerheid hebt, maar bij Huntelaar weet je dat hij direct een toegevoegde waarde is voor het team.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.