Frank de Boer: ‘Ik geloof in een goed resultaat’

De voorbereiding van Ajax op het nieuwe seizoen zit er bijna op. Over een week begint de voorronde Champions League. Ajax speelde vier serieuze oefenwedstrijden om klaar te zijn voor Rapid Wien. Tegen Panathinaikos werd gewonnen, VFL Wolfsburg hield de Amsterdammers op een gelijkspel en zowel FC Nordsjaelland als Saint Etienne wisten te winnen van Ajax. Toch is Frank de Boer van mening dat zijn ploeg klaar is voor het echte werk. “Ik denk wel dat we klaar zijn voor de voorronde van de Champions League.”

Die mening baseert hij op het vertoonde spel tijdens de oefenduels. “We hebben gedomineerd en kleine kansen gehad om de wedstrijd in ons voordeel te beslissen”, doelt hij op de wedstrijd tegen de Fransen. “Maar door een zondagsschot viel de treffer aan de overzijde. Saint-Etienne is een Franse subtopper, die zoals veel internationale ploegen speelde: op resultaat. We weten hoe moeilijk het is om er tegen een 4-5-1-systeem doorheen te komen. Helaas slaagden we er niet in om op voorsprong te komen.”

De Boer is erg te spreken over zijn verdediging. “Kenny Tete en Jairo Riedewald speelden goed, maar ook Joël Veltman heeft het uitstekend gedaan. We gaven nauwelijks iets weg en dat maakt de nederlaag zuur.” Op 29 juli speelt Ajax uit bij Rapid Wien en op 4 augustus is de return. Die tweestrijd moet worden gewonnen. “Ik geloof in een goed resultaat. Al had ik liever een voorbereiding van zes weken gehad. Nu moeten we er binnen vier weken staan.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.